Tampere 3
15.11.2018

Tietoteekkareiden vetäjä haluaa yhtenäisempää opiskelijakulttuuria – Vastakkainasettelusta päästävä eroon

ROOSA SALMINEN, teksti ja kuva

 

VELI-MATTI KORPELAISELLE syksyn edustajistovaalit olivat juhlan paikka. Tietoteekkareiden vetäjä keräsi ehdokkaista toiseksi eniten ääniä.

Vaalitulos oli Korpelaiselle massiivinen yllätys. Kukaan tietoteekkari ei ole aiemmin haalinut yli 50 äänen pottia, ja Korpelaisenkin edelliset äänisaaliit ovat olleet 20–25 äänen luokkaa. Nyt ääniä tuli 95. Vaalien alla hän kertoo olleensa mahdollisimman aktiivinen.

”Menin jopa niin pitkälle omissa rajoissani, että feissasin käytävillä. Tuntemattomien kanssa vaaleista puhuminen oli hauskaa ja mielenkiintoista.”

 

YLIOPPILASKUNTA ON Korpelaiselle tärkeä. Järjestöura on jo loppusuoralla, mutta kokenut edaattori haluaa olla varmistamassa, että uusi ylioppilaskunta muodostuu näkyväksi osaksi opiskelijoiden arkea.

Hän kuvailee itseään kekseliääksi ja pelottomaksi ”ränttäilijäluonteeksi”.

”Olen usein se tyyppi, joka tuo pöydälle uusia ideoita.”

Korpelainen on mielissään siitä, että isot päätökset puhuttavat ylioppilaskunnassa.

”Aina pitää tuoda esille oma mielipide, vaikka pelkäisi jäävänsä sen kanssa yksin. Kukaan ei saisi jäädä hiljaiseksi.”

Hän haluaa, että uusi ylioppilaskunta huomioi värikkään jäsenistönsä, ja ettei kukaan haluaisi irtisanoutua ylioppilaskunnasta. Korpelaisen mielestä vastakkainasettelusta pitäisi päästä eroon ja päätökset tehdä yhdessä.

Yhteisöllisen ilmapiirin luominen lähtee Korpelaisen mukaan pienistäkin asioista. Korpelainen haluaa panostaa esimerkiksi viestintään. Hänen mielestään jokaisella järjestöllä voisi olla oma

”TREY-kummi”. Kummiin voisi ottaa ensimmäisenä yhteyttä missä tahansa ylioppilaskunnan hallituksen asiassa.

 

KORPELAINEN HALUAA Tampereelle yhtenäisemmän opiskelijakulttuurin.

”Meillä on teekkarit, tamkilaiset, keskustan yliopistolaiset ja näidenkin koulujen sisällä porukka on hajaantunut. On ikävää, että olemme yhteisen ylioppilaskunnan jäseniä, mutta emme koe meillä olevan muuta yhteistä kuin tutkintopaikka.”

Korpelaisen mielestä olisi hienoa, jos tuleville hakijoille voitaisiin mainostaa, että Tampereella odottaa yhtenäinen opiskelijakulttuuri, johon kaikki ovat tervetulleita.

”Tänä vuonna meillä oli yhteinen fuksisuunnistus ja muita yhteisiä tapahtumia on tulossa, mikä kertoo siitä, että kampusten välille ollaan valmiita luomaan yhteyksiä. Samaa tulisi jatkaa uudessa ylioppilaskunnassa enemmän.”

 

FAKTA: Veli Matti Korpelainen

Keräsi edustajistovaaleissa 95 ääntä. Tulos oli vaalien toiseksi parhain.

Opiskelee tietotekniikkaa Tampereen teknillisessä yliopistossa.

Syntynyt vuonna 1993. Kotoisin Kaukajärveltä.

Vaikuttanut fuksista asti TTYY:n edustajistossa. TREY:n edustajiston puheenjohtaja.

Harrastaa järjestötoimintaa, tapahtumavalokuvausta ja tietokonepelejä kavereiden kanssa.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"