Uutiset
13.12.2018

TREY:n pääsihteeriksi valittiin Venla Monter

Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeriksi valittiin Venla Monter.

ESA KESKINEN, teksti
SILJA VIITALA, kuva

 

VENLA MONTER aloittaa uuden Tampereen ylioppilaskunnan TREY:n pääsihteerinä huippujännittävässä tilanteessa. Tampereen uusi yliopisto aloittaa toimintansa vuoden 2019 alussa, ja samalla vanhan yliopiston ylioppilaskunnat Tamy ja TTYY lakkaavat olemasta.

”Uuden korkeakoulun alkuvaiheet ovat kovasti käynnissä vielä ensi keväänä, eli varmasti siihen liittyvät asiat kuuluvat tehtävänkuvaan.”

Ylioppilaskuntien Tamyn ja TTYY:n yhdistämistyötä on tehty jo noin vuoden verran. Työtä on ollut tekemässä esimerkiksi yhdistymiskoordinaattori Jari-Pekka Kanniainen.

Pohjat ovat jo hienosti valmiina. Nyt kun ensimmäinen edustajisto ja uusi hallitus on valittu, pääsemme työstämään suunnitelmia konkreettisesti.”

Monterin mielestä hänen tärkein tehtävänsä on saada opiskelijat tuntemaan yhteenkuuluvuutta.

”Saataisiin tuntemaan se, että olemme treyläisiä. Kahtiajaottelu jäisi hiljalleen pois ja kampuksesta huolimatta oltaisiin yhtä.”

 

PÄÄSIHTEERIN TEHTÄVIIN kuuluvat ylioppilaskunnan talouden ja hallinnon johtaminen sekä työntekijöiden esihenkilönä toimiminen. Tamyn nykyinen pääsihteeri Sanni Pietilä on toiminut tehtävissään vuodesta 2016.

TREY:n palvelupisteet toimivat ainakin ensi kevään ajan Pienteollisuustalossa keskustan kampuksella Tamyn vanhoissa tiloissa sekä Hervannassa TTY:n vanhoissa tiloissa.

Ylioppilaskunnan työntekijät ja hallitus siirretään väistötiloihin Hervantaan Rakennustaloon. Monterin mukaan ainakin alkuvaihe vietetään siellä. Pienteollisuustalon tilojen kohtalo keskustan kampuksella on vielä auki.

”Tavoitetila olisi se, että keskustassa ja Hervannassa olisi palvelupiste. Olisi tosi hieno juttu, jos myös Kaupin kampukselle saisi pisteen.”

 

Monterin mielestä hänen tärkein tehtävänsä on saada opiskelijat tuntemaan yhteenkuuluvuutta.

 

TREY ON aloittaessaan Suomen toiseksi suurin ylioppilaskunta Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan jälkeen. HYY:llä oli vuonna 2016 noin 26 500 jäsentä, TREY:llä syntyessään noin 18 000 jäsentä.

Monter näkeekin, että se velvoittaa toimimaan myös kokonsa arvoisella mandaatilla.

”Pitää ottaa vaikuttamisrooli paitsi Tampereen kaupungin kontekstissa, myös valtakunnallisella tasolla. Esimerkiksi maksuttoman koulutuksen puolustaminen ja opiskelijoiden saaminen sosiaaliturvan kokonaisuudistuksen pilotointiin.”

 

FAKTA: VENLA MONTER

Koulutukseltaan hallintotieteilijä Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulusta.

Syntynyt Lahdessa vuonna 1993.

Työskennellyt viestinnän ja hallinnon alalla muun muassa Kaskas Medialla, Opiskelijan Tampereessa ja Pirkkalan kunnalla.

Sydäntä lähellä ovat urheilu, partio ja suomalainen rap-musiikki.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"