Uutiset
11.8.2015

Opiskelijoiden bussilippujen alennus säilyy sittenkin

Aino Heikkonen

Osaa tamperelaisopiskelijoista uhannut bussilippujen hintojen korotus on peruuntunut. Tampereen joukkoliikenne halusi esityksessään uudesta hinnoittelumallista poistaa opiskelijan arvolipun, jota 25–29-vuotiaat opiskelijat ovat käyttäneet. Alennukset aiottiin poistaa myös yli 29-vuotiailta opiskelijoilta.

Tampereen joukkoliikennelautakunta päätti kuitenkin kesällä muuttaa alkuperäistä esitystä siten, että opiskelijoiden arvolippu säilyy käytössä. Myös kolmekymppiset ja sitä vanhemmat opiskelijat ovat edelleen oikeutettuja opiskelija-alennukseen, kun heillä on oikeus Kelan opintotukeen.

Tampereen joukkoliikenteen hinnoittelu muuttuu kesäkuussa 2016. Uudistuksessa Tampereen seudulle tulevat käyttöön vyöhykkeisiin perustuvat maksut.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"