Uutiset
10.4.2017

Useilla valtuutetuilla tausta opiskelijapolitiikassa − Tamyn edustajistosta kaksi ääniharavaa

Kuvat: Tampereen yliopiston ylioppilaskunta
Tamyn sosiaalipoliittinen asiantuntija Olga Haapa-aho (vihr.) ja edustajiston jäsenet Iiris Suomela (vihr.) sekä Milka Hanhela (sit. vas.) nousivat kaikki ensimmäistä kertaa Tampereen kaupunginvaltuustoon.

Milja Keinänen, teksti

Tampereen kaupunginvaltuustossa nähdään tulevana kautena useita Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Tamyn luottamustehtävissä toimineita ja toimivia.

Tamyn tämänhetkisestä edustajistosta valtuustoon pääsi kaksi henkilöä: Iiris Suomela (vihr.) ja Milka Hanhela (sit. vas.) olivat molemmat oman listansa ääniharavia ja nousivat valtuustoon uusina valtuutettuina. Tamyn työntekijöistä valtuustoon nousi sosiaalipoliittinen asiantuntija Olga Haapa-aho (vihr.). Aikaisemmin Haapa-aho on vaikuttanut edustajistossa ja hallituksessa.

Myös usealla jatkokaudelle valitulla on tausta opiskelijapolitiikassa. Esimerkiksi Mikko Aaltonen (vas.) Sanna Marin (sd.) ja Sofia Vikman (kok.) ovat aikanaan toimineet edustajistossa. Aaltonen on työskennellyt myös Tamyn pääsihteerinä vuosina 2004−2007.

Pitkän linjan valtuutetuista Mikko Alatalo (kesk.) on kiinnostava poikkeus: hänen poliittinen suosionsa ei alkanut vielä Tamyn edustajistosta. Alatalo haki edustajistoon 70-luvulla, mutta hänen äänimääränsä jäi vaivaiseen viiteen.

 

Ylioppilaskuntia ja niiden edustajistoja on toisinaan kutsuttu poliittisten broilerien hautomoksi. Katso alla olevasta listasta, kuinka monelta valtuutetuksi valitulta löytyy hakukonehaulla yhteyksiä Tamyyn.

 

Vihreät

Jaakko Mustakallio (Opiskelijan Tampereen toiminnanjohtaja, hallituksen ja edustajiston jäsen)

Olga Haapa-aho (sosiaalipoliittinen asiantuntija, hallituksen ja edustajiston jäsen)

Iiris Suomela (edustajiston jäsen, hallituksen jäsen)

 

Vasemmisto

Mikko Aaltonen (pääsihteeri, hallituksen jäsen ja puheenjohtaja, edustajiston jäsen)

Milka Hanhela (hallituksen jäsen, edustajiston jäsen ja varapuheenjohtaja)

 

SDP

Pia Viitanen (edustajiston jäsen)

Sanna Marin (edustajiston jäsen)

 

Kokoomus

Jouni Markkanen (hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja)

Sofia Vikman (edustajiston jäsen)

Ilkka Sasi (edustajiston jäsen)

 

Keskusta

Jouni Ovaska (edustajiston jäsen ja varapuheenjohtaja)

Vilhartti Hanhilahti (hallituksen jäsen)

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"