Tampere 3
22.10.2014

Tamy kutsuu jäsenistönsä keskustelemaan korkeakouluselvityksestä

Laura Ikävalko, Aino Heikkonen

Tampereen ylioppilaskunta Tamy järjestää keskiviikkona 29. lokakuuta ylioppilaskunnan kokouksen. Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki Tamyn jäsenet. Syynä kokouksen järjestämiseen on käynnissä oleva korkeakouluselvitystyö.

”Me näimme tämän selvitystyön siinä määrin merkittäväksi, että olisi hyvä saada siitä jonkinlainen signaali koko jäsenistöltä. Miten toivomme, että selvitystyötä tehdään ja miten korkeakouluyhteisöä ja opiskelijoita siihen otetaan mukaan ja osallistetaan?” Tamyn pääsihteeri Kati Rajala sanoo.

Ylioppilaskunnan kokous on poikkeuksellinen kokous, jota ei Rajalan mukaan ole tiettävästi järjestetty ainakaan 30 vuoteen ylioppilaskunnassa.

Hallitus tai edustajisto voi kutsua ylioppilaskunnan kokouksen koolle ilmaisemaan kantansa kokouskutsussa esitetystä asiasta, kun edustajisto tai hallitus harkitsee olevan syytä kokouksen järjestämiseen. Ylioppilaskunnan kokous voidaan järjestää myös silloin, kun tuhat ylioppilaskunnan jäsentä kirjallisesti pyytää hallitukselta ilmoittamansa asian käsittelyä. Tällä kertaa kokous järjestetään hallituksen aloitteesta.

Tamyn hallitus esittää ylioppilaskunnan kokoukselle, että ylioppilaskunta vaatisi korkeakoulujen johdoilta seuraavia asioita liittyen yhteistyöselvitykseen: Eri yhteistyömallit pitäisi esityksen mukaan selvittää kunnolla riittävän ajan kanssa. Prosessia ei pitäisi kiirehtiä kevään vaalien ja hallitusohjelmaneuvottelujen vuoksi. Tarkasteltavat kysymykset ja selvityksen aiheet pitäisi esityksen mukaan tehdä yksiselitteisen avoimeksi korkeakouluyhteisöille. Hallitus esittää myös vaatimusta, että korkeakouluyhteisöt, eli henkilökunta ja opiskelijat, otetaan mukaan selvitykseen ideoimaan ja kommentoimaan. Lisäksi hallitus tahtoo kolmikantaedustuksen kaikkiin selvitystä tekeviin työryhmiin.

Pääsihteeri Kati Rajala toivoo kokoukseen mahdollisimman runsasta osanottoa. Kokoukseen osallistuville on luvassa kahvitarjoilu.

Ylioppilaskunnan kokous järjestetään keskiviikkona 29. lokakuuta kello 14 yliopiston Päätalon portailla.

 

Ylioppilaskunnan kokouksen esityslista

 

Juttua on täydennetty 22.10. klo 16.30 Tamyn hallituksen esityksellä ja 23.10. klo 12.25 linkillä kokouksen esityslistaan.

Keskustele twitterissä:

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"