Tampere 3
20.11.2014

Tamy: Ylioppilaskunnan kokouksen viesti viety eteenpäin

Aino Heikkonen

Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Tamy vaatii avoimuutta tamperelaisten korkeakoulujen yhteistyöselvitykseen. Vaatimuksille saatiin lisäpontta 29. lokakuuta järjestetystä ylioppilaskunnan kokouksesta, johon osallistui noin 300 opiskelijaa.

Vaatimuslistalla on esimerkiksi se, että selvitystä ei kiirehditä ensi eduskuntavaaleihin liittyvien hallitusohjelmaneuvottelujen takia. Ylioppilaskunta tahtoo henkilökunnan ja opiskelijat mukaan kaikkiin selvitystyöryhmiin.

Tamyn hallituksen puheenjohtaja Eetu Kreivi kertoo, että Tamy on kokouksen jälkeen julkaissut vaatimukset. Lisäksi hän on henkilökohtaisesti ollut yhteydessä vararehtoriin ja rehtoriin.

”Tunnelma on ollut kohtuullisen vastaanottavainen. Vaatimuksemme on ymmärretty. Seuraavina viikkoina katsotaan, onko ymmärrys sillä tasolla, että se johtaa toimenpiteisiin.”

Kreivi kertoo, että Tamyssa korkeakoulujen yhteistyöselvityksen etenemistä seurataan herkällä korvalla.

”Jos käy niin, että opiskelijoiden osallistuminen on suppeampaa kuin mitä on pyydetty ja vaadittu, asia täytyy ottaa esille uudestaan. Eikä pelkästään opiskelijoiden, vaan kaikkien pitäisi tehdä yhdessä tätä.”

Korkeakoulujen yhteistyöselvitystä tekevän vararehtorityöryhmän edustajana haastateltu Mikko Naukkarinen Tampereen ammattikorkeakoulusta ei halunnut ottaa kantaa Tamyn vaatimuksiin.

”En voi yksin luvata yhtään mitään. Olen vain yksi kolmesta vararehtorityöryhmän jäsenestä.”

Aikataulusta hän toteaa, että vararehtorityöryhmä aikoo noudattaa yliopistojen rehtoreista ja hallitusten puheenjohtajista koostuvan ohjausryhmän aikataulua. Takarajaksi on asetettu ensi toukokuun puoliväli.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"