Näin on! Uusi opiskelija, järjestöt ovat sinua varten!

Tuomas Himmanen, teksti

Syksyllä opintonsa aloittaa noin 2 000 uutta opiskelijaa. Moni heistä tulee muualta kuin Tampereelta. Edessä on tuntematon kaupunki, eikä tuttuja välttämättä ole moniakaan. Tähän tulevat apuun monet yliopistossamme vaikuttavat harraste- ja ainejärjestöt. Monelle juuri ainejärjestöt ovat ensimmäinen kontakti kanssaopiskelijoihin ja opiskelijakulttuuriin.

 

Uudet opiskelijat, muistakaa, että ette ole fukseja ikuisesti, vaan ottakaa kaikki irti tulevasta vuodesta.

Järjestöjen tarjoamasta toiminnasta ei kannata kieltäytyä, vaikka joskus tuntuisi, että toiminta on pelkkää juhlimista. Järjestöjen tarjoama sosiaalinen verkko edesauttaa myös opintojen etenemistä, sillä kursseihin tai harjoitustöihin ei tarvitse hajota yksin. Monet ainejärjestöt järjestävät myös lukupiirejä, harkkapajoja ja koodausiltamia edistääkseen jäsenistönsä opintoja, minkä lisäksi järjestöjen edustajat valvovat opiskelijan etua monissa yksiköiden toimielimissä. Harrastejärjestöt taas ovat ratkaisu kulttuurin, politiikan ja urheilun nälkään monine tapahtumineen.

 

Uudet opiskelijat, muistakaa, että ette ole fukseja ikuisesti, vaan ottakaa kaikki irti tulevasta vuodesta. Tutustukaa ihmisiin, käykää tapahtumissa ja oppikaa tuntemaan Tampere! Te ette ole järjestöjä varten vaan järjestöt ovat teitä varten.

 

Kirjoittaja on Tamyn hallituksen jäsen.

Keskustele twitterissä:

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"