Tampere 3
10.4.2017

Uusi yliopistosäätiö on määrä perustaa pääsiäisen jälkeen Tampereella

Ginasanders/123RF

Aino Heikkonen

Tampereelle syntyvä uusi yliopistosäätiö on määrä perustaa 20. huhtikuuta. Opetus- ja kulttuuriministeriö on lähettänyt kutsun Tampere 3 -säätiön perustamistilaisuuteen muun muassa säätiön perustajille ja kolmelle korkeakoululle. Tilaisuus järjestetään Tampereen Raatihuoneella.

Tampere 3 -hankkeen tarkoituksena on yhdistää Tampereen yliopisto, teknillinen yliopisto (TTY) ja ammattikorkeakoulu samaan korkeakouluyhteisöön. Uusi korkeakoulu aloittaa toimintansa näillä näkymin vuoden 2019 alussa.

Allekirjoitustilaisuus on viivästynyt reilut neljä kuukautta. Säätiön perustamiskirjat piti allekirjoittaa jo viime joulukuussa, mutta tilaisuus peruuntui, sillä TTY-säätiön hallitus päätti keskeyttää korkeakoulufuusion valmistelun marraskuussa. Tuolloin allekirjoitustilaisuutta suunniteltiin Helsinkiin. TTY palasi Tampere 3 -valmisteluun joulukuussa.

Korkeakoulut aikovat lähettää tilaisuuden suorana verkkolähetyksena omilla verkkosivuillaan.

Keskustele twitterissä:

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"