Tampere 3
21.9.2017

Ei-turkulaiset pöllivät tampereuniversity-domainin – Ehdottavat nimeksi Tampereen ei-turkulaista yliopistoa

TUIJA SILTAMÄKI, TEKSTI

KUVAKAAPPAUS/ETO, KUVA

 

Juuri kun kuvittelimme, ettei Tampereen yliopiston nimeä koskeva jännitysnäytelmä voi enää kummallisemmaksi mennä, muuttuu soppa vielä astetta sakeammaksi.

Tampereuniversity.fi-domainia pitää tällä hetkellä hallussaan Tampereen Ei-turkulainen osakunta. Kohtalaisen yksipuolisen ”kurssitarjonnan” (kuten Mantereen upottamisen perusteet ja Modernit turkupoliittiset uhkakuvat) lisäksi sivustolta löytyy tähän mennessä vain osakunnan kannanotto, jossa se ilmaisee voimakkaan näkemyksensä yliopiston nimikiistasta.

Osakunta riemuitsee kannanotossaan muun muassa siitä, että nykyinen nimiehdotus Tampereen yliopisto ei Tampereen uusi yliopisto -nimen tavoin sisällä kahta u-kirjainta, jotka saattaisivat helposti sekoittaa nimen Turun yliopistoon. Samaan aikaan osakunta on kuitenkin pöyristynyt siitä, ettei nimen valinnassa ole huomioitu ”mahdollisia turkupoliittisia uhkakuvia”.

Kompromissina Ei-turkulainen osakunta ehdottaa uuden yliopiston nimeksi Tampereen ei-turkulaista yliopistoa, englanniksi Tampere University of Not turku [sic].

”Nimi yhdistää koko Tamperetta ja luo samalla vahvan me-­hengen sisältämättä minkäänlaisia kyseenalaisia tai ristiriitaisia osia. Kuin Viimeiset pirkkalaiset, käymme korkeakoulujemme voimavarat yhdistämällä taistoon sivistyksen puolesta”, osakunta kirjoittaa tiedotteessaan.

”Vain yhtenäisenä ei-turkulaisena voimana voimme nousta todellisen kärkiyliopiston asemaan ja todellakin vahvemmaksi tieteen ja taiteen tyyssijaksi kuin turkulaiset turun yliopisto ja turun akatemia yli Helsingin yliopisto”, osakunta päättää lausuntonsa.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"

Lukijoiden kommentit

  1. Jute78 (21.9.2017 kello: 19:53)

   Nyt kun joku irvileuka vielä rekisteröi http://www.tampereuni.fi domainin, niin hyvä on.

   Joku tulee muuten saamaat potkut perseelleen, koska nettiosoitteet kuuluu varata aina ennen uusia julkistuksia.

   Kohta voi hyvinkin käydä niin, että uuden yliopiston nimeksi tulee ehdottamani ”Hervannan yliopisto ja sivukioskit”.