Tampere 3
1.2.2018

TAUSTA: Radio Moreenin sekava menneisyys

NIKKE KINNUNEN, teksti

 

RADIO MOREENIN päätoimittajan Marko Ala-Fossin mukaan hankaluudet rahoittaa kanavaa alkoivat noin kymmenen vuotta sitten. Vuonna 1989 perustetun Moreenin toimintamalli luotiin vanhan yliopiston aikana.

”Silloin asioita tehtiin yliopiston sisällä ilman, että rahaa liikkui. Tai sitten Moreenin palveluita ostettiin ’oikealla rahalla’, ei sisäisillä siirroilla.”

Esimerkiksi yliopistolla toiminut täydennyskoulutuskeskus osti Moreenilta palveluita. Radio teki yhteistyötä myös ulkopuolisten tahojen kanssa. Yleisradio osti Moreenilta ohjelmaa opintoradioon. Sekä Tampereen kaupunki, että Tampereen evankelisluterilainen seurakunta tekivät nykyistä laajempaa yhteistyötä Moreenin kanssa.

Moreenin toimintayhteistyö oli kanavan historian laajinta vuosina 2004 ja 2005.

Sittemmin Yle on lopettanut opintoradiotoiminnan ja kaupunki ja seurakunta ovat vähentäneet Moreenilta ostamiaan palveluita. Nykyisin Moreeni lähettää tuomiokirkon sunnuntaijumalanpalvelukset ja Tampereen kaupunginvaltuuston kokoukset suorina.
Muutoksia on tapahtunut myös yliopiston hallintorakenteessa ja yleisemmin koko mediakentässä.

”Moreenin toimintamalli on joutunut koetukselle monelta suunnalta”, Ala-Fossi toteaa.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"