Tampere 3
19.1.2017

Korkeakoulut: Tampere 3 -konserni aloittaa 2019, organisaatio uusiksi nyt

Liudmyla Leshchynska/123RF

Aino Heikkonen

Tampereen yliopiston, teknillisen yliopiston ja ammattikorkeakoulun yhdistävä uusi korkeakoulukonserni aloittaa näillä näkymin toimintansa vuoden 2019 alussa.

Aiemmin konsernin aloitusajankohdaksi kaavailtiin vuotta 2018, joten aikataulu lykkäytyy vuodella. Viivästys oli odotettavissa, sillä teknillinen yliopisto TTY keskeytti hankkeen valmistelun marraskuussa. Joulukuun puolivälissä TTY-säätiön hallitus pyörsi aiemman päätöksensä ja tahtoi taas jatkaa valmistelua. Hanke jäi kuitenkin joulutauolle.

Kaikki kolme korkeakoulua tiedottavat verkkosivuillaan tänään torstaina hankkeen uudesta aikataulusta. Tiedotteissa kerrotaan myös hankkeen organisoimisesta uudelleen.

Hanketta johtaa jatkossa johtoryhmä, jonka puheenjohtajaksi tulee Kari Neilimo. Hänet valittiin hiljattain myös Tampereen yliopiston hallituksen puheenjohtajaksi. Neilimo on yliopiston hallituksen johdossa jo toistamiseen, sillä hän hoiti tehtävää myös vuosina 2009–2012.

Jäseninä uudessa Tampere 3 -johtoryhmässä ovat Tampereen teknillisen yliopiston rehtori Mika Hannula, Tampereen yliopiston vararehtori Harri Melin ja Tampereen ammattikorkeakoulun varatoimitusjohtaja Mikko Naukkarinen.

Sekä Naukkarinen että Melin ovat aiemminkin kuuluneet Tampere 3 -johtoryhmään. Heidän lisäkseen johtoryhmässä ovat olleet TTY:n vararehtori Petri Suomala ja Tampere 3 -hankejohtaja Päivi Myllykangas.

TTY:n tiedotteessa rehtori Mika Hannula sanoo, että uusi johtoryhmä päättää hankeorganisaatiosta ja rekrytoi tarvittavat henkilöt. Tähän saakka Tampere 3:ssa on hankejohtaja Myllykankaan lisäksi työskennellyt kaksi henkilöä.

Tampereen yliopiston tiedotteessa rehtori Liisa Laakso korostaa tähän saakka tehtyä työtä. Hän pitää jatkuvuutta tärkeänä, jotta jo tehty valmistelu ei menisi hukkaan.

Rehtori Markku Lahtinen puolestaan korostaa Tampereen ammattikorkeakoulun tiedotteessa sitoutumista Tampere 3 -valmisteluun opetus- ja kulttuuriministeriön linjausten mukaisesti.

Johtoryhmän lisäksi Tampere 3 saa strategisen ohjausryhmän, johon kuuluvat Tampere 3 -korkeakoulujen hallitusten puheenjohtajat ja rehtorit. Aiemmin vastaava kokoonpano työskenteli ohjausryhmän nimellä. Strategisen ohjausryhmän arvioidaan kokoontuvan 2–3 kertaa vuodessa.

Keskustele twitterissä:

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"