Tampere 3
21.5.2015

Ylioppilaskunnan kokous: Kyllä kolmikannalle, ei maksullisen koulutuksen lisäykselle

Aino Heikkonen
Anni Heinälä teki muutosesityksen hallituksen pohjaesitykseen ylioppilaskunnan kokouksessa.

Opiskelijat tahtovat, että ylioppilaskunta edistää Tampere 3 -hankkeessa muun muassa asiakirjojen julkisuutta ja koko yliopistoyhteisön osallistumismahdollisuuksia.

Aino Heikkonen

Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Tamy edistää muun muassa avoimuutta, demokraattisuutta ja koko korkeakouluyhteisön osallistamista, jos Tampereen yliopisto, teknillinen yliopisto ja ammattikorkeakoulu jatkavat yhteisen korkeakoulun rakentamista Tampereelle.

Näin päätti ylioppilaskunnan kokous, joka houkutteli noin 60 opiskelijaa torstai-iltapäivänä Tampereen yliopiston Päätalolle keskustelemaan Tampere 3:sta eli tamperelaisten korkeakoulujen yhteistyöhankkeesta.

Edellä mainitut periaatteet oli mainittu jo pohjaesityksessä, jonka ylioppilaskunnan hallitus toi kokoukseen opiskelijoiden puitavaksi. Esitys ei kuitenkaan mennyt sellaisenaan läpi.

Muutosesityksen hallituksen pohjaan teki Anni Heinälä, joka on Tamyn edustajiston jäsen Vihreältä listalta. Hän tahtoi hallituksen esitykseen konkreettisia lisäyksiä.

Lisäyksissä vaaditaan, että Tampereelle ei muodosteta uusia muusta korkeakoulukentästä poikkeavia tutkintoja. Kolmikantaisuuden on säilyttävä päätöksentekoelimissä niin, että yliopistoyhteisöllä on enemmistö aina korkeakoulun ylimmälle tasolle asti. Koulutuksen maksullisuutta ei myöskään saa lisätä.

Tampere 3 -valmisteluun vaaditaan Heinälän muutosesityksessä kolmikantaa, ja lisäksi kaikkien keskeisten valmisteluun liittyvien asiakirjojen on oltava julkisia ja helposti saatavilla heti niiden valmistumisen jälkeen. Keskustelun jälkeen Heinälän alkuperäiseen esitykseen lisättiin vielä, että asiakirjojen tulisi olla saatavilla sekä suomeksi että englanniksi.

Ylioppilaskunnan kokous hyväksyi Heinälän lisäykset hallituksen esitykseen yksimielisesti.

Ylioppilaskunnan kokous hyväksyi lisäksi ponnen, jonka mukaan Tamyn täytyy kohdella kaikkia tieteenaloja ja oppiaineita yhdenvertaisesti Tampere 3:a koskevassa toiminnassaan.

 

Hallituksen pohjaesityksen ylioppilaskunnan kokoukseen voit lukea täältä.

 

Ylioppilaskunnan toukokuun kokoukseen osallistui noin 60 opiskelijaa. Syksyn kaltaista satojen opiskelijoiden ryntäystä ei tällä kertaa koettu.

Ylioppilaskunnan toukokuun kokoukseen osallistui noin 60 opiskelijaa. Syksyn kaltaista satojen opiskelijoiden ryntäystä ei tällä kertaa koettu.

Keskustele twitterissä:

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"