Tampere 3
21.9.2017

Nyt puhuu Ei-turkulainen osakunta: ”Kyseessä on paras mahdollinen nimiehdotus”

TUIJA SILTAMÄKI, TEKSTI

TEPPO NIEMINEN, KUVA

 

Aviisi kertoi hetki sitten, että oletettavasti uuden Tampereen yliopiston domainiksi kaavailtu verkko-osoite tampereuniversity.fi on päätynyt Tampereen Ei-turkulaisen osakunnan haltuun. Osakunta on julkaissut varsin minimalistisella sivustolla kannanoton, jossa se ehdottaa uuden yliopiston nimeksi Tampereen ei-turkulaista yliopistoa, Tampere University of Not turku.

Tavoitimme osakunnan hallituksen puheenjohtajan Saku Tiihosen, joka kuvaili sähköpostitse minuutti minuutilta, kuinka dramaattiset tapahtumat etenivät.

Tiihosen mukaan Ei-turkulaisella osakunnalla kesti noin minuutti huomata, että tampereuniversity.fi-domain on vapaa. Sen varaamisessa kesti neljä minuuttia. Seuraavan vartin aikana kuntoon hoidettiin nimi- ja www-palvelimet ja ”väsättiin” hankkeen nettisivut. Loput kymmenen minuuttia säädettiin mobiili-käyttöliittymään liittyviä bugeja.

”Itse lehdistötiedotteen laatimisessa ja hiomisessa kului aikaa arviolta jopa tunti eilisen ja tämän päivän aikana”, Tiihonen kommentoi.

 

TIIHOSEN MUKAAN osakunnan tiedossa ei vielä ole, ovatko yliopiston viralliset toimielimet huomanneet tempauksen.

Domain on tällä hetkellä osakunnan yksityisen kannattajajäsenen nimissä, joten Ei-turkulainen osakunta ei Tiihosen mukaan kykene toistaiseksi antamaan virallista vahvistusta sille, kuinka suuria lunnaita se aikoo yliopistolta domainin nimestä vaatia. Vahvistamattomien tietojen mukaan domainin luovuttamista saatetaan harkita, mikäli yliopisto antaa vastineeksi hyväksytyn diplomi-insinöörin todistuksen.

”Lähtökohtaisesti emme ole valmiita kompromisseihin, koska kyseessä on paras mahdollinen nimiehdotus, emmekä ymmärrä, miksi kukaan haluaisi valita huippuyliopistolle muuta kuin parasta”, kuumeen jälkitauteja poteva Tiihonen ihmettelee.

Ei-turkulaiset ovat kuitenkin valmiita tarjoamaan yliopistolle sovintoa.

”Olemme valmiita harkitsemaan muita ehdotuksia, jos koko ylopisto omaksuu jatkossa ei-turkulaisen kannan ja kirjoittaa sanan turku oikein, eli pienellä t-kirjaimella kaikissa yhteyksissä”, Tiihonen linjaa.

Aviisi seuraa tapahtumien etenemistä.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"