Tampere 3
30.3.2015

Voiko Tamk jäädä ulos korkeakoulujen yhdistymisestä?

Aviisin lukijakysymysten toisessa osassa haluttiin tietää muun muassa, voivatko vain TTY ja Tampereen yliopisto yhdistyä.

Askarruttaako Tampere 3? Kysymyksiä voi edelleen lähettää osoitteeseen toimitus@aviisi.fi. Vastaukset julkaistaan juttusarjan seuraavassa osassa.

 

Mitkä ovat Tampere 3 -prosessin välittömät hyödyt opiskelijalle?

Opiskelijan valinnanmahdollisuudet lisääntyvät huomattavasti, kun raja-aidat nykyisten kolmen korkeakoulun väliltä puretaan. Tampere 3 mahdollistaa entistä joustavammat opintopolut ja sujuvan etenemisen tutkintovaiheesta toiseen tai työelämään. Kansainvälisesti tunnistettava tutkintorakenne takaa paremmat mahdollisuudet jatko-opiskeluun ja työnhakuun myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Onko mahdollista, että vain TTY ja Tampereen yliopisto yhdistyvät?

Tämä vaihtoehto ei ole missään vaiheessa ollut mukana selvityksessä. Kyseessä ei ole kolmen korkeakoulun yhdistyminen vaan kokonaan uuden yliopiston rakentaminen.

Kuinka suuri on arvioitu henkilöstön vähennystarve päällekkäisten toimintojen karsimisen vuoksi?

Alusta asti lähtökohtana on ollut uuden huippuyliopiston rakentaminen ja lisäarvon tuottaminen yhdistämällä olemassa olevia vahvuuksia uudella tavalla. Valmistelussa edetään rakenteiden sijaan sisällöt edellä. Tässä vaiheessa on mahdotonta ennakoida, mikä on uuden yliopiston henkilöstömäärä.

Säilyykö vapaa sivuaineoikeus?

Säilyy. Valinnan mahdollisuuksia ei ole tarkoitus rajoittaa vaan lisätä.

Kai te tiedätte, mitä te teette?

Tiedämme.

 

Kysymyksiin vastasi Tampere 3 -työtä tekevä vararehtoriryhmä, johon kuuluvat Tampereen yliopiston, Tamk:n ja TTY:n vararehtorit.

Keskustele twitterissä:

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"