Tampere 3
26.2.2015

TTY:n ylioppilaskunta T3-selvitystyöstä: ”Jossain vaiheessa erimielisyydet on puhuttava auki”

Tero Holopainen (vas.) ja Jussi-Pekka Teini Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunnasta laittaisivat humanistit ja insinöörit samaan oppilaitokseen. "Tamperelaisilla korkeakouluilla on aika harmaa brändi. Uudistus toisi selkeyttä kansainvälisillä markkinoilla."

Riikka Kämppi, teksti & kuva

Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL ja Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ovat esittäneet huolensa valtakunnallisista korkeakoulujen uudistussuunnitelmista ja niiden nopeista aikatauluista.

Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunta TTYY kuitenkin kirjoittaa tiedotteessaan (30.1.2015) toivovansa muilta opiskelijajärjestöiltä avarakatseisuutta Suomen korkeakoulukentän rakenteellista kehitystä kohtaan. Miksi?

”Me emme näe tarpeelliseksi tyrmätä selvitystä tällaisessa hankalassa taloustilanteessa. Haluamme, että asia tutkitaan tarkemmin”, kertoo Jussi-Pekka Teini, TTYY:n koulutuspoliittinen sihteeri.

”Emme tiedotteessa ottaneet kantaa korkeakoulujen yhdistymiseen vaan selvitysprosessiin”, lisää Tero Holopainen, TTYY:n hallituksen koulutuspoliittinen vastaava.

Holopainen ja Teini myöntävät, että aikataulut sekä valtakunnalliselle että tamperelaiselle yhdistymisselvitykselle ovat tiukkoja. TTYY ei olisi heidän mukaansa välttämättä tehnyt aloitetta Tampere 3-selvitystyöstä.

”Nyt täytyy kuitenkin tarttua rohkeasti tilaisuuteen ja pysyä globaalissa kilpailussa mukana – muuten edessä on neljän vuoden odotus ennen seuraavia vaaleja. Tällä hetkellä yliopisto-opetus ei ole niin hyvää kuin se voisi olla”, Teini sanoo.

Miesten mukaan erityisesti tekniikan alalla päällekkäisyyksiä poistamalla voitaisiin saavuttaa parempaa opetusta.

”Tulevaisuudessa on mahdollisuus luoda uudenlaisia tutkintoja ja mielenkiintoisia comboja: Mitä tapahtuu, kun psykologian ja ohjelmoinnin opiskelijat laitetaan saman pöydän ääreen? Entä arkkitehdit ja yhteiskuntatieteilijät?” Holopainen ja Teini ideoivat.

Vaikka TTYY on ollut Tamya ja Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamkoa halukkaampi T3-selvitystyöhön, vakuuttavat TTYY:n edustajat välien olevan kunnossa.

”Meillä on viikoittain Skype-palavereita, ja yhteisymmärrys merkittävimmistä kysymyksistä on löytynyt: haluamme kaikki laadukasta opetusta unohtamatta opiskelijoiden hyvinvointia. Jossain vaiheessa erimielisyydet on kuitenkin puhuttava auki.”

Mainitsitte globaalin kilpailun. Mikä on TTYY:n kanta lukukausimaksuihin?

”Sama kuin SYL:n: ei lukukausimaksuja Suomeen”, lopettaa Teini.

Keskustele twitterissä:

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"