Tampere 3
26.5.2015

Hallitukset päättivät: tavoitteena yksi yliopisto Tampereelle

Aviisin toimitus

Tampereen yliopiston, teknillisen yliopiston ja ammattikorkeakoulun hallitukset päättivät maanantaina jatkaa yhden yliopiston rakentamista Tampereelle.

”Uudessa yliopistossa kohtaisivat ainutlaatuisella tavalla tekniikan, terveyden, yhteiskunnan sekä talouden ja johtamisen tutkimus”, korkeakoulujen yhteisessä tiedotteessa todetaan.

Tampere 3 -nimellä kulkeva hanke alkoi keväällä 2014, kun vuorineuvos Stig Gustavson kutsuttiin selvitysmieheksi pohtimaan tamperelaisten korkeakoulujen uudistumista. Syksyllä 2014 korkeakoulujen vararehtorit alkoivat työryhmässään pohtia ehdotusta uuden korkeakouluyhteisön tieteellisestä profiilista ja tutkintorakenteesta.  Vararehtorityöryhmä julkaisi raportin työn edistymisestä toukokuun puolivälissä. Tätä edelsi työryhmätyöskentely, jossa oli mukana myös opiskelijoita ja korkeakoulujen henkilökuntaa.

Yhteistyön tiivistäminen käynnistyy tiedotteen mukaan välittömästi ja etenee ”lainsäädännöllisten muutosten ja taloudellisten resurssien mahdollistamalla aikataululla”. Ammattikorkeakoulun ja yliopistojen välitön yhdistäminen ei nykyisen lainsäädännön puitteissa ole mahdollista, sillä eri korkeakouluja säätelevät erilaiset lait.

Kommentoi

Kirjoita allaolevaan kenttään sana "yliopisto"